Probeer nu twee maanden. Niet tevreden? Geld terug!

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen over online boekhouder Acconline hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Voor wie is Acconline uitermate geschikt?

Acconline is als online boekhouder uitermate geschikt voor freelancers, zzp’ers en bedrijven (tot ongeveer 10 werkzame personen) die graag hun boekhouding geheel digitaal willen voeren. Hieronder verstaan we, onder andere, het digitaal aanleveren van in- en verkoopfacturen en de mogelijkheid tot het raadplegen van online rapportages. 

Wie verzorgt mijn boekhouding bij Acconline?

Je boekhouding wordt verzorgd door ervaren boekhouders en administrateurs. Onze boekhouders hebben een HBO accountancy of dergelijke opleiding afgerond. 

Heb ik een vast aanspreekpunt bij Acconline?

Ja. Bij afwezigheid van je contactpersoon zijn er altijd collega’s beschikbaar die je verder kunnen helpen.

Zijn er naast de facturatie module en het koppelen van een kassasysteem nog meer modules beschikbaar?

Ja, ook de module ‘meekijken’ is beschikbaar. Met deze module kan iemand aan de achterkant meekijken hoe alle boekingen zijn verwerkt. Dit is handig wanneer je het fijn vindt als je accountant of adviseur meer inzage in de cijfers heeft. Hiernaast kun je een module afsluiten waarmee je online je personeels- en salarisadministratie regelt. Wil je hierover meer informatie, neem dan contact ons op.

Krijg ik een apart papieren rapport van de jaarrekening?

Nee, alle rapportages (balans, V&W rekening, etc.) zijn online en kun je indien gewenst zelf uit printen. Een papieren jaarrekening is tegen een vergoeding op te vragen.

Hoe wordt de kas(sa) administratie verwerkt?

Er zijn al een hoop kassasystemen die ‘live’ gekoppeld kunnen worden aan Acconline. Voor die kassasystemen die niet te koppelen zijn is er een sjabloon dat door ons wordt aangeleverd. Voor kasboekingen zonder kassa wordt ook een sjabloon door ons aangeleverd. Dit wordt besproken tijdens de intake.

Kan ik tussentijds de samenstelling van mijn abonnement veranderen?

Per kwartaal wordt gekeken of je nog de juiste samenstelling hebt. Indien blijkt dat je meer of minder facturen op jaarbasis hebt, zal je abonnement met ingang van het volgende kwartaal worden aangepast.

Kan ik Acconline om advies vragen over zakelijke onderwerpen?

Ja dat kan. We brengen je dan in contact met een adviseur van acconavm. De kosten hiervoor worden apart in rekening gebracht.

Kan Acconline de facturatie naar mijn klanten verzorgen?

Ja dat kan met behulp van de facturatiemodule. Je kunt dan makkelijk zelf facturen opmaken en ze via de mail laten versturen. Dit laatste geldt ook voor betalingsherinneringen. Je facturen worden dan ook direct verwerkt in je administratie. De kosten voor de facturatiemodule bedragen € 15,- per maand.

Kan ik mijn loonadministratie door Acconline laten verzorgen?

Ja dat kan! We werken hiervoor samen met de Werkgeversservice van acconavm. Je kunt dan bij je abonnement de module Personeels- en salarisadministratie afsluiten. We nemen hierover dan contact met je op. De kosten hiervoor worden apart in rekening gebracht.

Worden verstreken maanden verrekenend als er ook administratie uit die maanden plaatsvindt?

Ja. Word je bijvoorbeeld in mei klant bij Acconline, maar lever je ook administratie van de maanden januari tot en met april aan, dan ontvang je een eerste factuur met de termijnen januari tot en met mei.

Welke voorwaarden stelt Acconline aan haar klanten?

Eigenlijk niet zo veel. We vragen onze klanten om hun in- en verkoopfacturen digitaal aan te leveren. Ook maken we graag een bankkoppeling met je zakelijke bankrekening. Daarnaast is het fijn als je aankopen goed zijn gescheiden tussen zakelijk en privé en je je zakelijke rekening niet als privé betaalrekening gebruikt. Tot slot vragen we je een automatische incasso te accepteren voor de maandelijkse abonnementskosten.

Zijn mijn gegevens veilig bij Acconline?

Ja. We nemen de veiligheid van jouw gegevens heel serieus. Wij werken daarom met gerenommeerde software waarbij je gegevens veilig zijn.

Zijn genoemde prijzen in- of exclusief btw?

De genoemde prijzen zijn exclusief BTW.